martes, 13 de enero de 2009

artículo y fotos.






El dissabte es complixen 10 anys del títol de Copa aconseguit per Pamesa en 1998
31/01/2008

Dissabte que ve 2 de febrer és una data molt assenyalada per a l'afició taronja. Eixe mateix dia, però fa 10 anys, Pamesa València aconseguia el seu primer títol a Valladolid, després de derrotar en la final de la Copa del Rei al Joventut per 89-75. 10 anys després, eixe torneig és un dels més grats records que romanen en la ment de qualsevol aficionat valencià, i possiblement, el punt de partida del creixement definitiu del club taronja en el panorama del bàsquet nacional i internacional.



Una plantilla per al record

La d'eixa temporada és una de les plantilles que més recorden els aficionats taronja. Amb la base nacional de Nacho Rodilla, Víctor Luengo, Berni Alvarez, José Luis Maluenda, Alfonso Albert i Cèsar Alonso, recolzats per americans de la qualitat d'Aaron Swinson, Reggie Fox o Tim Perry, abonats pel treball de Radunovic i Zubizarreta, i dirigits des de la banqueta per Miki Vukovic, la plantilla va connectar amb l'afició i va aconseguir un de les fites més importants aconseguits pel club taronja.



El propi Vukovic comenta respecte a estes efemèrides que “pocs clubs a Europa han arribat a l'altura que va aconseguir eixa plantilla en a penes tres anys. Vam començar eixe projecte amb els germans Roig l'any 95, amb gent molt jove, entre 18 i 21 anys, sense estreles, però amb molt d'entusiasme i treball de tot el món: jugadors, club, aficionats, treballadors, i poca gent esperava que aconseguírem un títol”, assegura.



Vukovic recorda la fase final de Valladolid: “Es va aconseguir amb molta lluita i amb un poc de sort, però sens dubte estàvem psicològicament molt preparats i sense res a perdre. Vam començar contra Tau, que era el verdader líder de la Lliga, treia dos o tres victòries al segon classificat, i ningú ens donava opcions. Però vam fer un excel·lent partit, amb un nivell altíssim. En el segon partit, contra el Fórum, vam superar la lesió de Fox i vam guanyar a l'amfitrió”, indica.



Ja en la final, contra el Joventut, “ens havien criticat molt per l'estil de joc, però nosaltres vam contestar en la pista, sense respondre a les provocacions. Vam tindre molt d'entusiasme i concentració, i vam aconseguir la victòria per catorze punts de diferència, una de les més altes en finals de Copa, que solen ser partits molt igualats. Vam ser una pinya i cada jugador coneixia perfectament el seu rol per a ajudar a l'equip”, conclou.



Un gran camí al títol

Sens dubte, el camí cap a la final, i posteriorment al títol a Valladolid no va ser precisament un camí de roses, i com explica Vukovic, se van anar botant obstacles en els tres dies de competició que va provocar que el triomf fora encara més meritori.



El primer partit, davant del líder de la competició, el Tau, que arribava com a màxim favorit a la Copa, i davant del que es va aconseguir una gran victòria (72-64). Després, davant del Fórum Valladolid en semifinals, els amfitrions, amb l'agreujant de la lesió de Reggie Fox, un dels jugadors més importants d'aquell equip, i al que es va derrotar per 78-73.



Finalment, davant del Festina Joventut d'Alfred Julbe, en una final de grat record per als aficionats (89-75), on es va acabar d'escriure una de les pàgines més brillants de Pamesa València en la història del club. Nacho Rodilla acabaria sent anomenat MVP d'aquella edició de la Copa.

fuente:
http://www.pamesabasket.com/val/noticias/fichanoticia.asp?ID=3737

Fotos de la comida que se organizó

Artículo de la peña:
http://penyanachorodilla.blogspot.com/2008/10/recuerdo-de-la-copa-del-rey-de-1998.html

No hay comentarios: